Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια αλλαγή στη βιομηχανία της ομορφιάς. Πολλά brands κάνουν μια μετάβαση στα vegan προϊόντα, συνεπώς η ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς αυξάνεται συνεχώς. Η απομάκρυνση ζωικών υποπροϊόντων ώστε να γίνουν cruelty-free τα καλλυντικά είναι η νέα τάση και μας αρέσει. Αν και παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολο το να βρει κανείς «ηθικές» εταιρείες ομορφιάς, αλλά πλέον υπάρχουν αρκετά, vegan, vegan-friendly και cruelty-free καλλυντικά για να διαλέξετε.

Είναι τα καλλυντικά μου vegan;

Εάν δεν είστε σίγουροι κατά πόσο ένα προϊόν ομορφιάς είναι vegan, πρέπει αρχικά να βεβαιωθείτε πως δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα (το λογότυπο Leaping Bunny είναι ένας εύκολος δείκτης). Στη συνέχεια ελέγξτε αν περιέχονται τυχόν ζωικά προϊόντα όπως καρμίνη, λανολίνη, κολλαγόνο ή στέαρ. Μην ξεχάσετε όμως το beeswax, το οποίο είναι ένα συνηθισμένο συνδετικό συστατικό που συναντάται συχνά σε προϊόντα όπως η μάσκαρα.

Vegan beauty loves your skin

Τα vegan καλλυντικά έχουν αποδειχθεί καλύτερα για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα επειδή αποτελούνται από λιγότερα υλικά από ότι τα non-vegan καλλυντικά. Παρόλο που δεν είναι αδύνατο για κάποιον που έχει ευαίσθητη επιδερμίδα να έχει μια ανεπιθύμητη αντίδραση σε ένα vegan προϊόν, οι πιθανότητες του ίδιου ατόμου στ να παρουσιάσει αλλεργία αντίδραση σε ορισμένους τύπους non-vegan προϊόντων ομορφιάς είναι μεγαλύτερη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των vegan καλλυντικών αποτελείται από φυσικά συστατικά και είναι πλούσια σε βιταμίνες, πράγμα που σημαίνει οι πιθανότητες να εφαρμόζετε ασυνήθιστα αφύσικα συστατικά στο πρόσωπο σας είναι ελάχιστες.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συστατικά των vegan προϊόντων ομορφιάς είναι:

  • Αλόη
  • Αιθέρια έλαια
  • Φύκια
  • Χαμομήλι

Τι είναι το cruelty-free μακιγιάζ;

Το cruelty-free μακιγιάζ αναφέρεται σε καλλυντικά προϊόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε κανένα στάδιο παραγωγής του προϊόντος, είτε πριν ή μετά την πώληση του στην αγορά. Αν μια εταιρεία είναι 100% πιστοποιημένη ως cruelty-free τα προϊόντα της δεν δοκιμάζονται ποτέ σε κανένα ζώο, οπουδήποτε στον κόσμο.

Αξίζει να πούμε πως στην Ευρώπη οι δοκιμές σε ζώα απαγορεύονται δια νόμου.

Τι είναι τα Vegan-Friendly καλλυντικά;

Vegan καλλυντικά είναι τα προϊόντα ομορφιάς που φέρουν το εμπορικό σήμα πιστοποίησης Vegan. Vegan-Friendly είναι τα προϊόντα που δεν έχουν πιστοποιηθεί με το εμπορικό σήμα Vegan, αλλά λέγονται vegan από την εταιρεία παραγωγής τους. Πολλές φορές Vegan-Friendly σημαίνει πως μερικά, αν όχι όλα, τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του προϊόντος είναι vegan.

Go Vegan = Go Green

Χρησιμοποιώντας vegan καλλυντικά δεν σώζετε μόνο τα ζώα, αλλά σώζετε και τον πλανήτη. Οι vegan εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά ανακυκλωμένα προϊόντα για τις συσκευασίες τους. Οπότε κάθε συμβολή μας στην ανακύκλωση είναι λυτρωτική για το περιβάλλον μας.

Η βιομηχανία της ομορφιάς λοιπόν δεν έκανε μόνο στροφή από τα πολύ λεπτά και σχεδόν ανύπαρκτα στα super-wow HD φρύδια (αλληλούια), αλλά και στρέφεται όλο και περισσότερο στα cruelty-free και vegan προϊόντα, γεγονός που μας κάνει πολύ χαρούμενους και αισιόδοξους για το μέλλον.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα vegan, vegan-friendly και cruelty-free προϊόντα που μπορεί κανείς να αγοράσει από τα καταστήματα μας.

ANASTASIA BEVERLY HILLS – GLOW KIT SUN DIPPED

CALVIN KLEIN – CK EVERYONE

ANASTASIA BEVERLY HILLS – DIPBROW GEL

URBAN DECAY – STAY NAKED FOUNDATION

-417 – INFINITE MOTION AQUA FACE MOISTURIZER 50ML

BOBBI BROWN – CRUSHED LIQUID LIP

-417 – MUD FIRMING BODY FOAM SCRUB

CLARINS – MY CLARINS RE-CHARGE RELAXING SLEEP MASK

SARA MILLER – HAND CREAM COLLECTION

ANASTASIA BEVERLY HILLS – EYE PRIMER

URBAN DECAY – BORN TO RUN PALETTE

Comments