Beauty Diaries by Beauty Line

Αντηλιακό τώρα! Δεν θα σας πω ήρθε ο καιρός γιατί κανονικά πρέπει να το εφαρμόζουμε 365 ημέρες τον χρόνο- για σκεφτείτε λίγο τις ζεστές μέρες της άνοιξης, και τις ύπουλες ακτίνες κάτι ηλιόλουστα πρωινά του χειμώνα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πάμε να τα μάθουμε όλα τώρα.

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό παντού και συνέχεια (θάλασσα και πόλη);

Για πολλούς και διάφορους λόγους. Προστατεύει απο τις υπεριώδεις ακτίνες και την πρόωρη γήρανση. Μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος και εγκαύματα. Διασφαλίζει την υγεία του δέρματος -βλέπε κολλαγόνο, κερατίνη και ελαστίνη.

Τι σημαίνει SPF;

Είναι ο διάσημος δείκτης ηλιακής προστασίας (Sun Protection Factor). Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την «αντοχή» του αντηλιακού προϊόντος από τα ηλιακά εγκαύματα. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο (SPF50), τόσο πιο πολλή η προστασία.

Τι σημαίνει  UVA και τι UVB;

Είναι οι δύο τύποι υπεριώδης ακτινοβολίας. Με απλά λόγια; Όταν μιλάμε για UVA εννοούμε τις ακτίνες γήρανσης ενώ για UVB τις ακτίνες που είναι υπεύθυνες για το μαύρισμα, τα εγκαύματα, τους ερεθισμούς αλλά και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Δυστυχώς τα περισότερα αντηλιακά λανθασμένα επικεντρώνονται στιν προστασία UVB, αγνοώντας τις τραγικές συνέπειες της γήρανσης του δέρματος.

Πως το εφαρμόζω σωστά;

Βγάλε τα ρούχα σου. Σωστά διαβάζεις. Το αντηλιακό το εφαρμόζουμε προτού φορέσουμε οτιδήποτε. FYI οι υπεριώδης ακτίνες του ήλιου διαπερνούν ρούχα και υφάσματα. Όσο πιο αραιή ύφανση, τόσο λιγότερη είναι και η προστασία που σου παρέχουν.

Ποια είναι η σωστή ποσότητα;

Σύμφωνα με έρευνες του Αμερικάνικου Food and Drug Administration, δύο milligrams για κάθε τετραγωνικό εκατοστό του δέρματος -συνολικά υπολόγισε ένα γεμάτο ποτήρι σφηνάκι. Αν μιλάμε για αντηλιακό σε μορφή στικ, δύο περάσματα στην μπροστινή πλευρά και δύο στην πίσω είναι αρκετά, ενώ για σπρέι ψεκάζουμε μέχρι το δέρμα να γυαλίσει. Quick note: η σωστή ποσότητα θα σας φανεί γελεία και υπερβολική. Μην μου ανησυχείτε όμως, απλώστε την μισή ποσότητα για αρχή και μόλις απορροφηθεί την υπόλοιπη.

Πότε πρέπει να το εφαρμόζουμε;

Είκοσι λεπτά πριν βγούμε εκτός σπιτιού. Μην ξεχάσετε να το εφαρμόσετε και σε περιοχές όπως χέρια, αυτιά, λαιμός. Προσοχή- όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες. Είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την έκθεση κατά τις ώρες ειδικά κατά τις ώρες 11:00-15:00. Αν κολυμπήσουμε ενδιάμεσα ή παίζουμε ρακέτες, ανανέωση κάθε ώρα. Θυμηθείτε επίσης τα γυαλιά ηλίου με προστασία UVA κα UVB και το καπέλο.

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης;

Ναι, η οποία αναγράφεται στο μπουκαλάκι τους. Συνήθως ο χρόνος ζωής τους είναι δύο με τρία χρόνια.

Μαυρίζουμε όταν φοράμε αντηλιακό;

Mαυρίζετε ακόμα και με αντηλιακό. Για την ακρίβεια, μαυρίζετε πιο ομοιόμορφα, πιο βαθιά, με μεγαλύτερη ασφάλεια και το μαύρισμά σας θα έχει περισσότερη διάρκεια.

Τί φωτότυπος είμαι;

Α: Πάντα καίγεται, δεν μαυρίζει, κοκκινίζει και βγάζει φουσκάλες.

Β: Πρώτα καίγεται και μετά μαυρίζει. Αρχικά θα κοκκινίσει και σε δυο-τρεις μέρες αργότερα θα μαυρίσει.

Γ: Μαυρίζει, αρχικά θα κοκκινίσει και θα μαυρίσει σε 24 ώρες.

Δ: Μαυρίζει εύκολα, άμεσο μαύρισμα χωρίς καθόλου κάψιμο.

Αν είστε φωτότυπος Α και Β θα χρειαστείτε μεγάλο δείκτη προστασίας στο αντηλιακό σας.

Αν το make up μας έχει δείκτη προστασίας χρειάζεται να βάλουμε και από κάτω αντηλιακό;

Κανονικά η προστασία που παρέχουν τα φον ντε τεν δεν είναι αρκετή για τις καθημερινές ανάγκες του προσώπου. Συστήνεται να βάζουμε ένα πολύ ελαφρύ αντηλιακό που δεν θα αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα αλλά θα δώσει την απαραίτητη προστασία. Για να αποφύγετε το βαρετό άσπρο στρώμα, χρησιμοποιήστε αντηλιακά χωρίς τα ακόλουθα συστατικά: zinc oxide ή titanium dioxide. Αν σας ενοχλεί η υφή του αντηλιακού σε καθημερινή βάση μπορείτε επίσης εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας για να ενισχύσετε τη δύναμη του φον ντε τεν.

Αν έχετε περαιτέρω απορίες ή ανησυχίες στείλτε μας ένα μήνυμα στο beautydiaries@beautyline.com.cy ή αφήστε τα σχόλια σας πιο κάτω και οι εκπαιδεύτριες Beauty Line θα τις απαντήσουν μία προς μία!

Comments