Σίγουρα ο καινούργιος ορισμός – Maskne – που προέρχεται όταν συνδυάσεις τις λέξεις Mask+Acne ήρθε στη ζωή μας και την έχει επηρεάσει για τα καλά αφού είναι η αιτία για όλα αυτά τα ξαφνικά σπυράκια που έχουν παρουσιαστεί στο πρόσωπό μας από τη συχνή χρήση μάσκας.

Πως όμως θα απαλλαγούμε από αυτήν και θα διατηρήσουμε το δέρμα μας ευτυχισμένο και υγιές;

Αρχικά να σου πω ότι δύο από τα πιο σημαντικά βήματα είναι ο σωστός καθαρισμός και ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πλένοντας το πρόσωπό σου σωστά και τακτικά θα απαλλαγείς εύκολα από όλες τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν ξεσπάσματα. Για να το πετύχεις αυτό επέλεξε προϊόντα με ουδέτερα συστατικά όπως είναι για παράδειγμα το Micellar Cleanser Water από Lancaster σε συνδυασμό με το Miracle Cleansing Water από την Juvena.

Επιπλέον, η συχνή χρήση μάσκας περιποίησης προσώπου είναι εξίσου σημαντική τόσο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Εκτός αυτού, η εβδομαδιαία χρήση τους έχει αποδείξει ότι καταπραΰνει το δέρμα από ερεθισμούς και επαναφέρουν την υγιή του όψη, την άνεση και την ευεξία της επιδερμίδας. Ιδανικές σε αυτή την περίπτωση είναι η Dior Hydra Life Pores away – pink clay mask και η GlamGlow Supermud Clearing Treatment.

Η ενυδάτωση είναι το παν. Το να διατηρήσεις το πρόσωπο σου καλά ενυδατωμένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε τη δύναμη του φράγματος του δέρματος αποφεύγοντας έτσι και όλα τα δυσάρεστα βακτήρια. Θα το πετύχεις με μια κρέμα μέρας όπως η Prevent & Optimize Day Cream Sensitive skin από Juvena ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια της μέρας μπορείς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου με το Dior Hydra Life Fresh Reviver – Sorbet Water Mist.

Αν πιστεύεις ότι επειδή το πρόσωπο σου καλύπτεται με τη μάσκα, δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία, κάνεις λάθος αφού στην πραγματικότητα είναι το πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή λειτουργία της επιδερμίδας. H Clarins Dry Touch Facial Sun Care με δείκτη προστασίας SPF50 σε αυτή τη περίπτωση είναι η καταλληλότερη.

P.S. Μην ξεχνάς ότι η επιλογή μιας μάσκας προσώπου από ελαφριά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι ή σατέν σίγουρα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση τη Maskne.

Until next time, keep shinning!

Nasia

Comments