1. Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχετε ενεργά στην “Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού” της Estée Lauder. Τι ελπίζετε ότι  θα μάθει ο κόσμος από την φετινή καμπάνια;

Ο Καρκίνος του Μαστού δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ενέργεια από όλους μας μετράει. Η Εκστρατεία της Estée Lauder Companiesέχει καταφέρει πολλά εδώ και 20 χρόνια που υπάρχει, αλλά χρειάζεται  ακόμα δουλειά για να επιτύχουμε στο άμεσο μέλλον έναν κόσμο χωρίς καρκίνο μαστού. Κάθε ενέργεια και δράση μετράει! Απλές καθημερινές κινήσεις όπως να θυμίζουμε σε φίλους και συνεργάτες να κάνουν την ετήσια μαστογραφία τους, να γίνουμε εθελοντές σε δράσεις που υπενθυμίζουν ότι ‘’η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές’’ –ακόμα και να συνεισφέρουμε με μικρά ποσά σε εθελοντικές ομάδες ιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να κάνουν τη διαφορά!

2. Ποια είναι η μία δράση κατά του καρκίνου του μαστού που θα θέλατε περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν;

Εύχομαι περισσότερες γυναίκες να μιλούσαν πιο συχνά με το γιατρό τους και να δραστηριοποιούνται όταν παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα και την υγεία τους. Οι ρυθμοί της εποχής μας είναι τόσο έντονοι, που πολλές φορές ‘’ξεχνιόμαστε’’ ή το παραμελούμε. Κάτι πολύ σημαντικό που μας ενημερώνει το Άλμα Ζωής είναι: Η ειδικότητα του γιατρού που έχει την κατάλληλη εκπαίδευση για να κάνουμε κλινική εξέταση στον μαστό μας είναι ο χειρουργός μαστού. Αφού κάνουμε τη μαστογραφία, πρέπει να του την πάμε για έλεγχο.

3. Λέγεται ότι η διατροφή παίζει ρόλο στην πρόληψη. Εσείς ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Οι έρευνες έχουν δείξει  πως ένας υγιεινός τρόπος ζωής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Μου αρέσει πολύ το φαγητό, όμως φροντίζω  και συμπεριλαμβάνω πολλά φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή διατροφή μου.  Επίσης τα τελευταία χρόνια ακολουθώ πιστά ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

4. Τι κάνετε για να απαλλαγείτε από το στρες μετά από μια κουραστική ή αρνητική ημέρα;

Είναι αλήθεια πως το στρες επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας.  Μου αρέσει να κάνω μεγάλες βόλτες στη φύση. Αυτό που με χαλαρώνει πολύ είναι η συντροφιά και η αγκαλιά των παιδιών μου.

5. Ποιος ή τί αποτελεί έμπνευση για εσάς στη ζωή σας;

Η ίδια η ζωή!

6. Ποια είναι η δική σας δράση κατά του καρκίνου του μαστού;

Επιλέγω να κάνω την μαστογραφία μου κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων μου και προτρέπω τις γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να κάνουν το ίδιο.Είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου!

Για το μακιγιάζ της Ελένης Μενεγάκη χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω προϊόντα:Beauty Diaries by Beauty Line - Eleni Menegaki Estee Lauder Breast Cancer Awareness

Comments