Beauty Diaries by Beauty Line

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Πόσο συχνά ακούς την έκφραση “θα προσέχω σαν τα μάτια μου” εκφράσεις που δείχνουν πόσο πολύτιμα, αλλά ταυτόχρονα και πόσο εύθραυστα είναι τα μάτια.

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι η πρώτη περιοχή που δείχνει τα σημάδια γήρανσης. Το δέρμα είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από την υπόλοιπη περιοχή του προσώπου, συνεπώς και είναι πιο επιρρεπές στην αφυδάτωση, στα σημάδια κούρασης και γήρανσης. Έτσι οι ρυτίδες και οι μαύροι κύκλοι κάνουν την εμφάνισή τους πρόωρα.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους και το φούσκωμα;

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προδιάθεση ή κληρονομούν έναν τύπο δέρματος επιρρεπές στη δημιουργία των μαύρων κύκλων. Από την άλλη, οι σακούλες- φούσκωμα, οφείλονται είτε σε γονιδιακούς παράγοντες είτε σε κατακράτηση υγρών γύρω από την περιοχή των ματιών.

Άλλες αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων και φουσκωμάτων είναι:

  1. Tο αλκοόλ, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση καφέ και η έλλειψη ύπνου.
  2. Υπερβολική έκκριση μελανίνης που µπορεί να έχει προκληθεί, από μικροτραυματισμούς.
  3. Διατροφικές ελλείψεις βιταμινών A, B, C και K, πρωτεϊνών και σιδήρου.
  4. Απότομη αυξομείωση βάρους και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, εντείνοντας το πρόβλημα.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι μία από τις πιο λεπτές και ευαίσθητες περιοχές της επιδερμίδας. Είναι 5 φορές πιο λεπτή σε σύγκριση µε άλλα σηµεία του σώµατος και διαθέτει ένα πλέγµα αγγείων που μεταφέρουν την λέµφο, έτσι καθετί που εμποδίζει την κυκλοφορία της, δημιουργεί μαύρους κύκλους και φουσκώματα.

Αντιμετώπιση

  1. Περιποίηση και σωστή ενυδάτωση στην περιοχή γύρω από τα μάτια, ξεκινώντας από την ηλικία των 20+ προκειμένου να διατηρήσεις µία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.
  2. Εφάρμοσε κρέμα µατιών µε ήπιες κυκλικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Επίσης για περισσότερη ενίσχυση, υπάρχουν εξειδικευμένοι οροί και μάσκες που είναι ειδικά για την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
  3. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, ενώ φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα μαξιλάρι, κατάλληλο για τη σωστή θέση του κεφαλιού και του αυχένα.
  4. Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες. Επέλεξε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι. Πιες άφθονο νερό και περιόρισε το αλκοόλ και το κάπνισμα.
  5. Απέφυγε το αλάτι στο φαγητό σου, μειώνοντας έτσι την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σου.

Εμείς σου προτείνουμε τις πιο κάτω κρέμες ματιών για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων:

Clinique – All About Eyes

Estée Lauder – Advanced Night Repair Concentrated Recovery Eye Mask

Origins – GinZing™ Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff

Sisley – Supremÿa Eyes at Night

Rexaline – X-treme Corrector Anti-Aging Expert Eye Care

Estee Lauder – ANR Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery

La Prairie – White Caviar Illuminating Eye Cream

Να θυμάσε πως ότι και αν σε απασχολεί με την επιδερμίδα σου, τώρα μπορείς να το διορθώσεις με τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρουν τα καλλυντικά προϊόντα και τις γνώσεις των έμπειρων Συμβούλων Ομορφιάς των καταστημάτων μας.

Και μην ξεχνάς – “Τα όμορφα μάτια αντανακλούν την αγνότητα του πνεύματος

Ελευθερία Μαυρόκωστα

Comments