Το μακιγιάζ των χειλιών είναι διαχρονικά το πιο θηλυκό βήμα ομορφιάς. Για να το πετύχετε όμως πρέπει προτού εφαρμόσετε οποιοδήποτε χρώμα να βεβαιωθείτε ότι τα χείλη σας είναι έτοιμα.

Το βήμα της απολέπισης όσο σημαντικό είναι για το υπόλοιπο πρόσωπο είναι και για τα χείλη. Αν δε διαθέτετε εξειδικευμένο προιον απολέπισης χειλιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το face scrub και στα χείλη. Κάντε απαλό μασάζ στα χείλη απομακρύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τα νεκρά κύτταρα. Τα χείλη γίνονται πιο μαλακά, η επιφάνεια τους πιο λεία με περισσότερο όγκο και επανακτούν το φυσικό τους χρώμα.
Δεύτερο βήμα είναι η ενυδάτωση. Το πρώτο ίσως σημείο στον άνθρωπο που φαίνεται η αφυδάτωση είναι τα χείλη. Αν η ποσότητα νερού που καταναλώνετε δεν είναι η απαραίτητη αυτό θα έχει αντίκτυπο στην κατάσταση του δέρματος και κατ’ επέκταση των χειλιών σας. Αυτός και άλλοι παράγοντες όπως το κρύο, ο αέρας, ο κλιματισμός, ο ήλιος και η ζέστη κάνουν τα χείλη σας ξηρά, χλωμά και χωρίς όγκο. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα lip balm για ενυδάτωση, θρέψη και προστασία.

9311b31e8ada3b4cd0098b8e4ac18f9a

Αν έχετε ανησυχίες για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, χρησιμοποιήστε την κρέμα ματιών και γύρω από τα χείλη. Στις περισσότερες κρέμες ματιών αναγράφετε το “eye & lip cream” γιατί η περιοχή γύρω από τα χείλη είναι λεπτή και ευαίσθητη όπως εκείνη γύρω από τα μάτια . Υπάρχουν επίσης lip primers και line fillers για να γεμίζουν και να μαλακώνουν οι γραμμές και να βοηθούν επίσης στο να διατηρούν το περίγραμμα του κραγιόν περισσότερο.

Burberry-Prorsum-Spring-2015-Beauty-Look

Για μεγαλύτερη διάρκεια του κραγιόν και για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται πιο γεμάτα, χρησιμοποιήστε το μολύβι χειλιών για να γεμίσετε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Για πιο ομοιόμορφη εφαρμογή του κραγιόν χρησιμοποιήστε ένα πινέλο χειλιών. Ένα μυστικό είναι να χρησιμοποιείται το μολύβι χειλιών και πριν και μετά το κραγιόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο το κραγιόν απλώνεται ομοιόμορφα μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό των χειλιών. Όσο για το μέγεθος, μην το παρακάνετε. Το περίγραμμα μπορεί να είναι πιο πάνω από τη γραμμή των χειλιών αν θέλετε να διορθώσετε το σχήμα ή να μεγαλώσετε τα χείλη σας, αρκεί να εφάπτεται με αυτή.
Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε lip gloss. Για να δημιουργήσετε το εφφέ για πιο σαρκώδη χείλη αρκεστείτε σε ένα άγγιγμα του gloss στο κέντρο του κάτω χείλους. Σημαντικό είναι όταν φοράτε κραγιόν το lip gloss να μη φτάνει το περίγραμμα και να μη βάζετε υπερβολική ποσότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το κραγιόν να γλιστρήσει έξω από τα χείλη.

Maria Mitsidou

Comments