Μας ταλαιπωρούν, μας ενοχλούν και θέλουμε να τους ξεφορτωθούμε..χθες! Για τι άλλο θα μπορούσαμε να μιλούμε πέραν από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας!

Ειδικά στη «νέα εποχή», αυτή των Zoom Calls, οι μάυροι κύκλοι κάνουν πάρτυ κάτω από τα μάτια μας, γιατί τους δίνουμε ακόμη ένα λόγο να εμφανίζονται. Αλλά σιγά να μην τους αφήσουμε να κάνουν την κατασκήνωση μόνιμη κατοικία! Υπάρχουν τρόποι, και κυρίως τα κατάλληλα προϊόντα για να τους ξορκίσουμε!

Είτε είναι αποτέλεσμα ενός ξενυχτιού (τότε παλιά που μπορούσαμε ☹), ή μιας μεγάλης πτήσης (Αχ, πόσες αναμνήσεις σε αυτό το άρθρο), είτε μιας εβδομάδας με καταγραμμένες πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, τα ορατά κουρασμένα μάτια ταλανίζουν χρόνια την καθολική ομορφιά.

Τι προκαλεί τους μαύρους κύκλους;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μας δεν μας κάνουν μόνο να φαινόμαστε κουρασμένοι. Μάλιστα θεωρούνται ένδειξη  ψηλού στρες, κακής διατροφής και συχνά εξάντλησης. Και ενώ συχνά τείνουμε να κατηγορούμε την κόπωση, οι γιατροί μας ξεκαθαρίζουν πως στην πραγματικότητα δεν είναι μια από τις κύριες αιτίες.

Κάτι που μπορεί να μην γνωρίζουμε είναι πως οι εποχιακές αλλεργίες και η ρινική συμφόρηση, μπορούν να συμβάλουν στην κακή κυκλοφορία του κάτω βλέφαρου, οδηγώντας έτσι σε διαστολή των φλεβών. Οι δερματολόγοι επισημαίνουν πως όταν οι φλέβες κάτω από τα μάτια διαστέλλονται, γίνονται μεγαλύτερες, άρα και πιο σκούρες. Επιπλέον, η απώλεια όγκου – λίπους και κολλαγόνου – κάτω από τα μάτια, που συμβαίνει φυσικά καθώς γερνάμε, συμβάλλει σημαντικά στους μαύρους κύκλους, οδηγώντας σε μια βυθισμένη εμφάνιση και λεπτότερο δέρμα, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την εμφάνισή τους.

Κακά τα ψέματα πλέον ζούμε σε ένα ψηφιακό μας κόσμο, αφιερώνοντας όχι μόνο πολλές ώρες, αλλά μέρες κοιτάζοντας μια οθόνη – είτε είναι ο υπολογιστής, η τηλεόραση, το τηλέφωνο – και αυτό κάνει και στα μάτια μας κάποια ζημιά. Όσο περισσότερο χρόνο περνούμε πίσω από μια οθόνη τόσο πιο πιθανόν είναι να «στραγγίσουμε» τα μάτια μας, κάτι που μπορεί να μπορεί να ωθήσει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω τους να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν σκοτεινές σκιές.

Πως μπορεί η διατροφή και ο τρόπος ζωής μας να βοηθήσει στην απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους;

Ξεκινώντας λοιπόν τον «αγώνα» για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους θα πρέπει να έχετε σύμμαχο και την διατροφή σας. Μια διατροφή γεμάτη από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη και υγιή λίπη μπορεί να επιφέρει ορατές βελτιώσεις στο δέρμα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του ματιού. Τελικά δεν χρειάζεται μαύρη μαγεία για να φύγουν οι μαύροι κύκλοι!

Κοιμηθείτε καλύτερα!

 Η απουσία ύπνου δεν προκαλεί μαύρους κύκλους, αλλά συμβάλλει σε μεγ΄λαο βαθμό στην εμφάνιση τυς.  Προσπαιείστε λοιπόν να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ και μην ξεχνάτε να ενερηοποιείτε τη ρύθμιση νυχτερινής λειτουργίας στις ηλεκτρονικές σας συσκευές.  

Ενδιαφερθείτε για την υγεία σας!

Εάν είστε καπνιστής, το θέμα είναι ξεκάθαρο. Κάντε ο,τι μπορείτε για να σταματήσετε.  Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα τσιγάρων και η εισπνοή «ενεργοπιούν» τους μαύρους κύκλους, όπως και το υπερβολικό βάρος, η υψηλή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια .

Βάλτε την κρέμα ματιού σας!

Όλα τα πιο πάνω σε συνδιασμό με μια καλή κρέμα ματιού θα διώξουν τους μαύρους κύκλους μακριά ή έστω θα τους εξομαλύνουν τόσο που δεν θα το πιστεύετε!

Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε τις αγαπημένες μας κρέμες ματιού εξειδικευμένες στους μαύρους κύκλους που θα γίνουν αναπόσπατο μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

La Prairie – White Caviar Illuminating Eye Cream

Picture of White Caviar Illuminating Eye Cream 20ml

Estee Lauder – Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix

Picture of Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix

Declare – Eye Contour Perfect Eye Fluid

DECLARE | Eye Contour Perfect Eye Fluid | Nordstrom Rack

Lancaster- 365 Eye Serum Youth Renewal

Chanel – Blue Serum Eye

Sisley – Black Rose Eye Contour Fluid

Shiseido – Vital perfection Uplifting and Firming Eye Cream

Lancôme –  Advanced Génifique  Eye Cream

Juvena – Miracle Eye Cream

Clinique – Even Better Eyes Dark Circle Corrector

Comments